12/1/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ποια απ’ όλες τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων θα πρέπει να πιστέψουν οι πολίτες για την ΑΗΚ;
Οι κυβερνώντες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ και με επίκληση της απόφασης αφαίρεσης του Οργανισμού από το σχετικό διάταγμα, δεσμεύονται ότι δεν θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ.
Το ερώτημα όμως είναι ποια απ’ όλες τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων θα πρέπει να πιστέψουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Την προεκλογική τους γραπτή δέσμευση, την οποία αναίρεσαν δέκα μόλις μέρες μετά που ανέλαβαν την εξουσία; Την μετέπειτα θέση τους ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίο κακό που το επιβάλλει η τρόικα και για το οποίο ευθύνονται οι προηγούμενοι; Την θέση που στην συνέχεια και μέχρι σήμερα προβάλλουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες και επωφελείς εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις;  Τον σχεδιασμό και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικα για ξεπούλημα της ΑΗΚ, αναπόσπαστο μέρος και προϋπόθεση των οποίων είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός της Αρχής;
Είναι γι’ αυτό που οι πολίτες και οι εργαζόμενοι καθόλου δεν εμπιστεύονται τους κυβερνώντες. Τους οποίους κρίνουν από τις πράξεις, τις αντιφάσεις και την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους. Πολιτική που αποδεδειγμένα καθορίζεται από την μονομανή επιδίωξη τους για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. 


12/01/2016