17/12/15

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε
την Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
 
Παραδίδοντας την Έκθεση και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε τα εξής: «Σας παραδίδω την έκθεσή μας για το 2014. Θέλω μέσω εσάς να ευχαριστήσω ολόκληρο το Κοινοβούλιο και ειδικά την Επιτροπή Ελέγχου με την οποία έχουμε άψογη συνεργασία και να σας διαβεβαιώσω ότι θεωρούμε ότι η προσπάθεια είναι κοινή. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν στενότατοι δεσμοί μεταξύ των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και των Κοινοβουλίων και θεωρώ πως το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
 
Από πλευράς του ο κ. Ομήρου είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επίδοση αυτής της Έκθεσης η οποία διαχρονικά κατατίθεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, διότι υπάρχει Επιτροπή επί τούτω από πλευράς Κοινοβουλίου.
 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων πάντα με πολλή και εξαντλητική επιμέλεια διεξέρχεται την Έκθεση, και εκεί όπου κρίνει σκόπιμο προχωρεί και η ίδια σε περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων και προσκαλεί εμπλεκόμενους στα διάφορα ζητήματα για να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις.
 
Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τη μεγάλη εκτίμηση της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, που πραγματικά είναι ένας θεσμός ο οποίος στηρίζει τη Δημοκρατία και τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της έντιμης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Θέλω να σας καλέσω εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα εσείς και οι συνεργάτες σας στην Ελεγκτική Υπηρεσία να επιτελείτε αυτό το καθήκον».
____________