20/11/15

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και τη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και τη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη



Η συνάντηση ήταν παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μακρά, είπε «ναι, μακρά, παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα».

Ερωτηθείς αν το περιουσιακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όχι, όντως η συζήτηση περιστράφηκε σε σωρεία άλλων θεμάτων. Σήμερα δεν ήταν στην ατζέντα μας το περιουσιακό. Είχαμε πει ότι θα ήταν διασταυρούμενη η διαδικασία των συνομιλιών και αυτό έχει γίνει σήμερα».

Κληθείς να πει πού έχει εστιαστεί η σημερινή συζήτηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «όταν θα έρθει η ώρα που πρέπει να μιλήσω και να αναφερθώ σε λεπτομέρειες θα το πράξω. Αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο διαβούλευσης, δεν έχει συμφωνηθεί ολοκληρωμένα οτιδήποτε. Παρατηρείται πρόοδος θα πρέπει να πω αλλά, επαναλαμβάνω, υπάρχει και δρόμος να διανύσουμε».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος είπε «να το ξεκαθαρίσω: υπάρχει μιας συνεχής διαπραγμάτευση. Τη Δευτέρα θα καθορίσουμε πόσες συναντήσεις θα γίνουν τον Δεκέμβριο. Έχω ένα βεβαρημένο πρόγραμμα και έρχονται και Χριστούγεννα και θα συνεχίσουμε κατά αυτό τον ρυθμό, τον εντατικό ρυθμό, προκειμένου να ολοκληρώσουμε εξαντλητικά το σύνολο των θεμάτων και να δούμε τι εναπομένει και πώς θα προχωρήσουμε. Η επιθυμία μας είναι να καταλήξουμε βεβαίως σε μια λύση όπως την έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη, βιώσιμη, λειτουργική που να ενώνει και τον λαό, να ενώνει και τους θεσμούς κλπ».

Αρχή