28/9/15

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ


Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με τα όσα αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, η Κυβέρνηση επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα:

Ουδείς από την πλευρά της Κυβέρνησης συνέκρινε το ποσοστό της ανεργίας του δευτέρου τριμήνου του 2015 με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η σύγκριση που γίνεται αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 με το αντίστοιχο του 2014, όπου ξεκάθαρα καταγράφεται ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά τέσσερεις χιλιάδες ανέργους. Γεγονός που η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αντανακλά, εκτός από την αύξηση της εποχικής εργασίας, στο αναντίρρητο γεγονός της καταγραφής –για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια– δύο συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Αυτό καταδεικνύει ότι η συνετή πολιτική και ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει η Κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς στην πράξη και διαψεύδουν όσους προέβλεπαν ότι αυτή η πολιτική θα ήταν αδιέξοδη.

Την ίδια ώρα, όμως, κανείς από την Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει ούτε ισχυρίζεται ότι με αυτή τη μείωση έχει λυθεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα της ανεργίας.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφησυχάζει, αλλά ενθαρρυμένη συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη θέληση στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η ανάπτυξη που καταγράφεται στην κυπριακή οικονομία, αφού μόνο μέσω αυτής της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας