11/9/15

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών
ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη (10-11 Σεπτεμβρίου 2015) εργασίας του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων στο Ισραήλ, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, στο πλαίσιο του τακτικού πολιτικού διαλόγου Κύπρου-Ισραήλ.
Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Dore Gold , επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση και οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας, της άμυνας, του τουρισμού, της οικονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας.
Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς οι σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ και περιφερειακά ζητήματα με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, καθώς και θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ο κ. Ζήνων συναντήθηκε, επίσης, με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κα Tzipi Hotovely , τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας κ. Eran Lerman και τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία Μέσης Ανατολής κ. Fernando Gentilini .