25/5/15

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο πεσόντων ηρώων της κοινότητας Κουκλιών

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο
στο μνημόσυνο πεσόντων ηρώων της κοινότητας Κουκλιών


Στον αγώνα που διεξάγουμε για λύση του Κυπριακού απαιτείται εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή και συστηματική δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο μνημόσυνο που τελέστηκε στην Εκκλησία Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια, ο Εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα εθνικά μνημόσυνα, ειδικότερα σήμερα, είναι απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιούνται αφού μας βοηθούν να συντηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων και των ηρώων μας και να χαλυβδώσουμε την πίστη και την εθνική μας συνείδηση. Κυρίως, όμως, μας επιτρέπουν να αντλήσουμε διδάγματα και πρότυπα, για να χαράξουμε το δικό μας δρόμο προς το μέλλον».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα η κοινότητα Κουκλιών, αλλά και σύσσωμη η πολιτεία μνημονεύει και τιμά το Νίκο Νικολάου, τον Ανδρέα Νεοφύτου, το Δημήτρη Γεωργίου, το Μιχαλάκη Σόλωνος, το Νεοκλή Χαραλάμπους, το Μιχαλάκη Χριστοδούλου, τον Αντώνη Λεωνίδου και τον Ανδρέα Κόλιαρο. Όλοι έθεσαν τη ζωή τους στη διάθεση της πατρίδας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι «απευθύνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι συνεχίζουμε με πίστη στο δίκαιο μας, στον αγώνα μας, για μια έντιμη, αξιοπρεπή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Επεσήμανε ότι «αγωνιζόμαστε για λύση που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα ξένα στρατεύματα και τις ξένες εξαρτήσεις και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Παράλληλα με τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουμε για να μπορέσει να εξέλθει ο τόπος από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτό τον αγώνα απαιτείται πάνω από όλα – και αυτό είναι το μήνυμα όσων τιμούμε σήμερα – εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή και συστηματική δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια».

Σημείωσε τέλος ότι «για μας δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες