7/5/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
 για το Σύμφωνο Συμβίωσης


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία.

Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα Υφυπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει το υπό αναφορά νομοσχέδιο, ο κ. Χάσικος είπε: «Εντός της σήμερον και το αργότερο μέχρι αύριο, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή η οποία, ουσιαστικά, αναλαμβάνει πλέον τη σκυτάλη. Έχω τη βεβαιότητα ότι η Βουλή θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Ήταν μια επιβεβλημένη ανάγκη να καλυφθεί αυτό το νομοθετικό κενό που υπήρχε. Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Βουλή, δεν θα μπορούσαν να κωφεύουν ή να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε αυτό το νομοθετικό κενό. Γιατί, ακριβώς, χιλιάδες συμπατριωτών μας παρέμεναν χωρίς καμία νομική κάλυψη.

Εκείνο που επιχειρείται μέσα από το νομοσχέδιο είναι να δοθεί νομική κάλυψη, κατοχύρωση, των όποιων δικαιωμάτων απορρέουν μέσα από μια τέτοια σχέση».