7/5/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα Υφυπουργό Επικρατείας

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε
με τον Έλληνα Υφυπουργό Επικρατείας


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Έλληνα Υφυπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χάσικος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι με τον Έλληνα Υπουργό συζήτησαν, κυρίως, το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα ο Υπουργός είπε: «Ως γνωστό η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα, ιδιαίτερα στα νησιά τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στην Τουρκία. Ανταλλάξαμε απόψεις. Εμείς είχαμε κάποιες εμπειρίες. Ο κ. Κουίκ θεώρησε χρήσιμο να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε, στον βαθμό που μπορούμε, την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαχείρισης αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Η Κύπρος, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Θα ήταν αστείο να λέμε ότι εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα με λαθρομετανάστες ή με οικονομικούς πρόσφυγες. Είχαμε μια περίπτωση, όπως γνωρίζετε, και η διαχείριση που έγινε από πλευράς μας ήταν η ενδεδειγμένη. Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν μηνύματα προσκλητηρίου για άλλους οικονομικούς μετανάστες.

Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για το Κυπριακό».

--------------------