25/5/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςδέχθηκε τον Δήμαρχο και τα μέλη του ΔημοτικούΣυμβουλίου Μόρφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςδέχθηκε τον Δήμαρχο
και τα μέλη του ΔημοτικούΣυμβουλίου Μόρφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ΝίκοςΑναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στοΠροεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο Μόρφου κ . Χαράλαμπο Πίττακαι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πίττας δήλωσεστους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «με τη σημερινή μας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμπληρώθηκε ένας κύκλος επαφών του Δημοτικού μας Συμβουλίου με ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Είχαμε δει προηγουμένως όλους τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σκοπός όλων αυτών των συναντήσεων ήταν να ενημερωθούμε για τη φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα, αλλά και για να μεταφέρουμε συνάμα την αγωνία του προσφυγικού κόσμου της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής αυτές τις κρίσιμες ώρες, στις οποίες θα εισέλθει το εθνικό μας θέμα.
Διαβιβάσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη στήριξή μας στην προσπάθειά του για να επιτύχει μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Του μεταφέραμε, όμως, και την αποφασιστικότητά μας για διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας για επιστροφή στη Μόρφου και στην ευρύτερη περιοχή.
Η όλη ενημέρωση που μας έγινε από τονΠρόεδρο ήταν για μας πολύ σημαντική και έχουμε συμφωνήσει ότι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα έχουμε τέτοιες συναντήσεις, για να ενημερωνόμαστε για το εθνικό θέμα και για να ανταλλάσουμε απόψεις για την πορεία του Κυπριακού».