8/5/15

Διεξαγωγή έρευνας για τους εμβολιασμούς των παιδιών στην Κύπρο

Διεξαγωγή έρευνας για τους εμβολιασμούς των παιδιών στην Κύπρο


Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το κοινό ότι από τις 11-17 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιήσει έρευνα για τον υπολογισμό της κάλυψης του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου σε εμβόλια.

Η έρευνα καλύπτει παιδιά ηλικίας 17-24 μηνών που διαμένουν στις περιοχές της χώρας που βρίσκονται κάτω από τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και γίνεται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με σύσταση και σχετικό πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η συλλογή των στοιχείων της Έρευνας, τα οποία είναι εμπιστευτικά, θα γίνεται από τους Λειτουργούς του Κλάδου Επισκεπτών/Επισκεπτριών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια των περιοχών που έχουν επιλεγεί με βάση κατάλληλη στατιστική μεθοδολογία.

Οι Επισκέπτες/τριες Υγείας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Έρευνας θα έχουν μαζί τους συνοδευτική επιστολή του Υπουργείου Υγείας.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του Προγράμματος Εμβολιασμού στην Κύπρο, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου Δημόσιας Υγείας.

Προτρέπονται οι γονείς και κηδεμόνες, των οποίων τα παιδιά συμπεριλαμβάνονται στην Έρευνα, να συνεργαστούν με τους Λειτουργούς για την συλλογή των στοιχείων.