8/5/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση για τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Πολωνία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση για τη λήξη
του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Πολωνία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για την 70 η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποιήθηκε στο Γκντασκ της Πολωνίας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα του πολέμου λειτούργησαν ως καταλύτης για ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή ενότητα, με τις Κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίζουν το αίτημα της κοινωνίας για αποφυγή πολέμων και για οικονομική ασφάλεια.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι τα αμοιβαία συλλογικά οφέλη από την Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας παρά οποιαδήποτε άλλα εθνικά οφέλη.

Πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

«Χωρίς αμφιβολία, παρά τη σωρεία προκλήσεων που η ΕΕ και η Ευρώπη γενικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο δεύτερο μέρος του 20 ου αιώνα, ένας αιώνας που σηματοδοτήθηκε από δύο παγκοσμίους πολέμους» και μια μεταπολεμική περίοδο διαχωρισμού, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την πολυμορφία της σύγχρονης Ευρώπης.
---------------------