5/3/15

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον των διαιτητών



Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον των διαιτητών


«Δεν είναι αυτούς τους φιλάθλους και ούτε τις αυτές τις αντιλήψεις που χρειάζονται το άθλημα και τα γήπεδα μας», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τα¨αξης αναφορικά με το θέμα των πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων εναντίον διαιτητών και την προκήρυξη που παραδόθηκε χθες σε δημοσιογράφο εκ μέρους της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη.

«Δυστυχώς η αποκάλυψη κάποιων προθέσεων, έστω και μέσω αυτής της προκήρυξης, φανερώνει την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα και τον κίνδυνο που βρίσκεται το ποδόσφαιρο στον τόπο μας. Σίγουρα όλα αυτά τα οποία αναφέρονται στην προκήρυξη και όλα τα συναφή που προκύπτουν από αυτή διερευνώνται από την Αστυνομία και να είστε βέβαιοι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και οι δυνατότητες για την πλήρη διερεύνησή τους. Πρόκειται για αναφορές πολύ σοβαρές, οι οποίες πλήττουν το ποδόσφαιρο στον τόπο μας, προβληματίζουν για τη συνέχιση της διεξαγωγής του και είναι καταδικαστέες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιοι έχουν την άποψη ότι θα πρέπει να χειρίζονται αυτές τις περιπτώσεις. Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι πρόκειται για επικίνδυνες αντιλήψεις και προσεγγίσεις από κάποιους που θέλουν να ονομάζουν τους εαυτούς τους «φίλαθλους».

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πολιτικής της Κυβέρνησης να εφαρμόσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για τη διαφύλαξη του φίλαθλου κόσμου και την προστασία του αθλήματος. Είτε πρόκειται για τη κάρτα φιλάθλων, είτε για οποιοδήποτε άλλα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει θέλω να γνωρίζετε ότι θα εφαρμοστούν. Όλοι αυτοί που αντιδρούν περιλαμβανομένων και αυτού του είδους των συμπεριφορών δεν έχουν θέση στο άθλημα και στους αθλητικούς χώρους. Δεν είναι αυτούς τους φιλάθλους και ούτε αυτές τις αντιλήψεις που θέλουμε στο γήπεδο μας. Θέλουμε φιλάθλους που θα αγαπούν το άθλημα και τον αθλητισμό και όχι βομβιστές και λεγόμενους «αντάρτες της πόλης».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον του προκαλεί εντύπωση ότι πρόκειται για προκήρυξη που προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Νικολάου είπε: «Δεν μου προκαλεί καμιά εντύπωση έχοντας υπόψη τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτονταν, ήταν ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στα χειρότερα, και αφού αξιολογήσαμε την κατάσταση, κρίναμε ότι ήταν επιβεβλημένη η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων έστω και αν ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις τους. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους».