12/2/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με την απόφαση για κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με την απόφαση
για κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον αγροτικό κόσμο ότι ο θεσμός της γεωργικής ασφάλισης δεν καταργείται. Είναι δε ευρέως γνωστό ότι η σημερινή μορφή της, όπως αυτή υλοποιείται από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, χρήζει άμεσου εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης αφού σε πολλά σημεία είναι αντίθετη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, ενώ ακόμη και αυτή η λειτουργία του Οργανισμού απαιτεί την κάλυψη των διοικητικών του εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες σε θέματα γεωργικής ασφάλισης και να καταρτίσει ένα πλήρες αναδιαμορφωμένο πλαίσιο γεωργικής ασφάλισης στην Κύπρο στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου, με αναβαθμισμένο ρόλο για το αγροτικό κίνημα και τους εκπροσώπους του.
Η κατάρτιση του νέου πλαισίου θα αποτελέσει αντικείμενο ανοικτού και συνεχούς διαλόγου στον οποίο θα προσκληθούν να συμμετέχουν όλοι οι αγρότες και τα οργανωμένα τους σύνολα, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας αποδοτικής γεωργικής ασφάλισης που θα καλύπτει τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου και θα εξυπηρετεί πραγματικά την αγροτική μας οικονομία.