18/12/14

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΙΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΙΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ

Τέτοιες προσεγγίσεις αποδυναμώνουν τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας  και του Συμβουλίου Αρχηγών και τις όποιες προσπάθειες γίνονται για έμπρακτο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας   από την Άγκυρα.
18 Δεκ. 14
Εάν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη από την Αθήνα μετά από τη συνάντηση με τον ομόλογο του κ.  Βενιζέλο, αποδόθηκαν ορθά, διαπιστώνουμε διάσταση θέσεων με αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας  και αυτές που διατυπώθηκαν στο Συμβούλιο Αρχηγών. Είναι γνωστό ότι  η Navtex που εξέδωσε η  Άγκυρα λήγει εντός του μήνα και άρα το Μπαρπαρός θα αποχωρίσει προσωρινά από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι επίσης γνωστό ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας  αποφάσισε ότι το Μπαρμπαρός θα επανέλθει  για νέες έρευνες καθώς και η πρόθεση της τουρκικής Κυβέρνησης όπως την ανακοίνωσε ο κ. Ερντογάν για εγκατάσταση πλατφόρμας σε κυπριακά οικόπεδα.
Ο κ Κασουλίδης θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα πρέπει να επανέλθει στις συνομιλίες μόλις αποχωρήσει το Μπαρπαρός. Αυτή είναι άραγε η πρόταση που μεταφέρουν  στην Άγκυρα, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;  Αν αυτά θέτουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Άγκυρά,  όχι μόνο δεν προστατεύουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας  αλλά ούτε και διασφαλίζουμε υγιείς συνθήκες για τη διεξαγωγή των όποιων συνομιλιών. Τέτοιες προσεγγίσεις αποδυναμώνουν τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας  και του Συμβουλίου Αρχηγών και τις όποιες προσπάθειες γίνονται για έμπρακτο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας   από την Άγκυρα.