6/11/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών
06/11/2014


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών, στο Προεδρικό Μέγαρο, και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του, κατά την οποία ανακήρυξε την κα Άντρη Αναστασιάδη, Επίτιμη Πρόεδρο του Συνδέσμου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαστε περήφανοι για το εθελοντικό κίνημα και τους εθελοντές μας που με ανιδιοτέλεια και πάθος, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, και ακόμα στερώντας χρόνο από τις οικογένειες τους, προσφέρουν καθημερινά σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια εκφράζω προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών, αλλά και σε όλους τους προηγούμενους, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, για τον ζήλο και την αυταπάρνηση με τα οποία εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται τα 30 τόσα χρόνια, από το 1984 που ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος μέχρι σήμερα.

Η αφοσίωση με την οποία το Συμβούλιο του Συνδέσμου έχει εργαστεί για να φέρει σε πέρας το αξιόλογο αυτό έργο, είναι άξια θαυμασμού και αυτό αντανακλά στα άριστα αποτελέσματα που έχουμε να επιδείξουμε μέχρι σήμερα. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών συμβάλλει σε ένα ζωτικό τομέα, σε αυτόν της διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού για τις νεφροπάθειες και τις ανάγκες των νεφροπαθών, καθώς από αυτά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Εξίσου σημαντική και ουσιαστική είναι η στήριξη που ο Σύνδεσμος προσφέρει στους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Το εύρος αυτής της στήριξης είναι πολύπλευρο. Δείγματα αυτής της φροντίδας αποτελούν η οικονομική ενίσχυση των άπορων και πολύτεκνων οικογενειών, οι επισκέψεις για στήριξη των ασθενών και η παροχή διευκολύνσεων όπου χρειάζεται.

Η λειτουργία του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι απολύτως επιτυχής με αποτελέσματα εφάμιλλα με τα καλύτερα Μεταμοσχευτικά Κέντρα του εξωτερικού. Παρουσιάζει 99% λειτουργικότητα μοσχευμάτων και 99% βιωσιμότητα ασθενών και για τις 95 μεταμοσχεύσεις που διενεργήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια.

Έχει επίσης επεκταθεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κατά 5 σταθμούς (από 24 έγιναν 29) παράλληλα με την απόφαση για δημιουργία νέου χώρου Αιμοκάθαρσης με πρόνοια για περαιτέρω επέκταση των σταθμών, σε 40».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμήθηκαν άτομα και εταιρείες που στηρίζουν διαχρονικά το έργο του Συνδέσμου και στους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αβραάμ Λούκα απένειμαν τιμητικές πλακέτες.