4/11/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

04/11/2014


Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία για το προσεχές έτος και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την πιστή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρύθμισης, ένα απολύτως αναγκαίο πρόγραμμα για την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

Ήδη, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους και πάνω από όλα έχοντας ως συμπαραστάτη τον κυπριακό λαό, έχουν αρχίσει να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα: Η ύφεση έχει διανύσει το κύκλο της, η ανεργία παρουσιάζει πτωτική πορεία μετά από χρόνια, τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο και μπορούμε πλέον να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις σχετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και οι οποίες αναφέρονται σε καταγραφή θετικών ρυθμών ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το επόμενο έτος. Οι προβλέψεις αυτές καταγράφονται ως συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας από Οίκους Αξιολόγησης, αλλά και των επιτυχών αποτελεσμάτων των stress test των κυπριακών τραπεζών.

Το καλό του τόπου υπαγορεύει τη συνένωση δυνάμεων έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνέχισης της ακολουθητέας πορείας, παρέκκλιση από την οποία θα έθετε εν κινδύνω την όλη προσπάθεια για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους εξυγίανσης.