4/11/14

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο 9ο Συνέδριο MEDPOWER 2014, στην Αθήνα

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο 9ο Συνέδριο MEDPOWER 2014, στην Αθήνα
04/11/2014


Την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος προς αυτή τη κατεύθυνση είχε την ευκαιρία να αναδείξει ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε χαιρετισμό του στο 9ο Συνέδριο MEDPOWER 2014, που πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Το 9ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή και Μετατροπή Ενέργειας (MEDPOWER 2014) εντάσσεται σε μια σειρά από συνέδρια που έχουν δημιουργήσει μια σημαντική ενεργειακή πλατφόρμα στην περιοχή της Μεσογείου.

H ανάγκη για αποτροπή της καταστροφής του περιβάλλοντος αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ο τομέας της ενέργειας, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν αποκτήσει σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στην οποία ανήκει και η Κύπρος, αναμένονται να είναι αρνητικές και για αυτόν τον λόγο η Κυπριακή Κυβέρνηση και τα γειτονικά κράτη λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων, ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. Προς αυτή τη κατεύθυνση η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει δείξει εμπράκτως την αποφασιστικότητα της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Έχει προχωρήσει στον καθορισμό βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των υδρογονανθράκων, ενώ ήδη έχει συσταθεί το Συμβουλίο Ενεργειακής Πολιτικής για τον καθορισμό μακροχρόνιας στρατηγικής, δήλωσε.

Μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε οι τομείς του Περιβάλλοντος αλλά και οι απαραίτητες δράσεις προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλα τα κράτη της περιοχής για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο κ Κουγιάλης, υποδεικνύοντας ότι οι σημερινές δυσκολίες μπορούν να μετατραπούν σε μελλοντικές ευκαιρίες.