29/11/14

Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στην 52η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ



Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει
στην 52η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και οι βουλευτές κ. Δημήτρης Συλλούρης, κ. Γιάννος Λαμάρης, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Φειδίας Σαρίκας μεταβαίνουν αύριο στη Ρώμη, για να συμμετάσχουν στην 52η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 30 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της τρέχουσας εξάμηνης Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπία πλαισιώνουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Γεωργία Λιπέρη.

Η ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης περιλαμβάνει συζήτηση, ανάμεσα σε άλλα, επί των προτεραιοτήτων της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως και για τον ρόλο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των εθνικών κοινοβουλίων, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας. Θα συζητηθούν επίσης η αναθεώρηση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ο ρόλος της ΕΕ ανά το παγκόσμιο και η αντανάκλαση των πολιτικών της στη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και ο δημοκρατικός έλεγχος των αποκεντρωμένων οργανισμών.

Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα, καθώς και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕE.


_____________