14/11/14

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη 16η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη 16η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων
14/11/2014


Όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που έχει φέρει αυτή η κρίση στον τόπο μας. Μια ομάδα των συμπολιτών μας που έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα η κρίση αυτή, είναι οι πολίτες της τρίτης ηλικίας.

Αναγνωρίζουμε την προσφορά σας στον τόπο μας. Και με σεβασμό και αγάπη προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτά.

Σημαντική πολιτική μας, είναι η ενθάρρυνση του ενεργού πολίτη. Είχα αναφέρει πολλές φορές ότι στοχεύουμε στη νέα γενιά. Στόχος μας είναι και οι πρεσβύτεροι. Οι έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη της ενεργής συμμετοχής σας και η εμπλοκή σας σε εθελοντικές δραστηριότητες βελτιώνουν κατά σχεδόν 40% την πνευματική, τη ψυχική αλλά και σωματική υγεία.

Σημαντικό είναι για μας η εμπειρία σας και η σοφία σας. Είναι ένας θησαυρός ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο καλύτερος συνδυασμός για την κοινωνία μας γενικότερα είναι οι νέοι που διαθέτουν την ενέργεια και τις νέες ιδέες και οι πρεσβύτεροί μας που έχουν τη σοφία, την εμπειρία και χρόνο.

Η δημιουργία ενός δυναμικού και ευνοϊκού περιβάλλοντος για την στήριξη είναι πολύ σημαντικός πυλώνας της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Το κράτος δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί χωρίς την συμμετοχή του πολίτη. Και στον εκσυγχρονισμό αυτό σημαντικό ρόλο και λόγο έχουν οι νέοι αλλά και εσείς.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά την εφαρμογή των πολιτικών μας για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, την στήριξη σας και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Για να είμαστε αποτελεσματικοί χρειάζεται η συμβολή όλων και η συμβολή η δική σας, με την εμπειρία που έχετε, θα μας κάνει καλύτερους.
_____________
14 Νοεμβρίου, 2014