6/10/14

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex



Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ
για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex

                                               
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για επικίνδυνα προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα 29/09/2014 – 05/10/2014 (GRAS-RAPEXReport 39) κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα 70 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (Υ.Α.& Π.Κ.)  στη διεύθυνση www.mcit.gov.cy ή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεύθυνση www.ec.europa.eu/rapex.

Τα 70 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως:
Σαράντα δύο (42) στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών. 
Δεκατρία (13) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Έντεκα (11) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.
Τρία (3) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
Ένα (1) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι τα προϊόντα με αύξοντες αριθμούς 41 και 42, έχουν αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόντα  χαμηλού κινδύνου.
Σημειώνεται ότι τρία (3) από τα σαράντα δύο (42) προϊόντα (με αύξοντες αριθμούς 1 μέχρι 3), έχουν εντοπιστεί αρχικά από την Υ.Α.& Π.Κ. στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχουν προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex.
           
Περιγραφή – Κίνδυνος                
                                               
1.    Παιδικό φόρεμα, μάρκας YES!DO, μοντέλο BM-49, με κωδικό S14C029 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών που δένουν στο πίσω μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται να αναδύονται κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά ή διακοσμητικά από το πίσω μέρος του ενδύματος ή να δένουν στην πλάτη. Γνωστοποιήθηκε στο σύστημα από την Κύπρο. Εντοπίστηκε στα καταστήματα Energy Collection και έχει επιδιορθωθεί έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών.
                                   
2.    Παιδικό φόρεμα, μάρκας JDL STAR, μοντέλο JBF811, με γραμμοκώδικα 2012888888111 και 2999990018400 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών που δένουν στο πίσω μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται να αναδύονται κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά ή διακοσμητικά από το πίσω μέρος του ενδύματος ή να δένουν στην πλάτη. Γνωστοποιήθηκε στο σύστημα από την Κύπρο. Εντοπίστηκε στο κατάστημα Aphrodile Gift Shop και έχει επιδιορθωθεί έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών.
                                   
3.    Παιδικό φόρεμα, μάρκας YES!DO, μοντέλο BM-37, με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών που δένουν στο πίσω μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται να αναδύονται κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά ή διακοσμητικά από το πίσω μέρος του ενδύματος ή να δένουν στην πλάτη. Γνωστοποιήθηκε στο σύστημα από την Κύπρο. Εντοπίστηκε στο κατάστημα Rina Center και έχει επιδιορθωθεί έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών.                                               
4.    Παιδικό φόρεμα, μάρκας Sugar Pink, μοντέλο Style SP1658, με χώρα κατασκευής την Ινδία. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία ρούχινης ζώνης στην περιοχή της μέσης, η οποία δένει στο πίσω μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύονται οι ρούχινες ζώνες που δένουν στο πίσω μέρος στην περιοχή της μέσης του ενδύματος που όταν είναι λυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο των 36 εκατοστών μετρούμενες από το σημείο δεσίματός τους, ή κρέμονται πέραν του κατώτερου σημείου του ενδύματος.                            

5.    Μαγνητικό παιχνίδι ψαρέματος, μάρκας SOLMAR, μοντέλο 16826, H27-AB,  με γραμμοκώδικα 8430373168267 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος τραυματισμού, διάτρησης, λοίμωξης ή απόφραξης του εντέρου σε περίπτωση κατάποσης περισσοτέρων του ενός μαγνήτη ή ενός μαγνήτη και ενός μεταλλικού αντικειμένου που είναι δυνατό να έλξει το ένα το άλλο.                        
                                               
6.    Παιχνίδι τηλέφωνο που παράγει ήχους, μάρκας Fantástiko, μοντέλο 629 - 1784900, με γραμμοκώδικα 8413930178497 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση των τροχών που αποσπώνται εύκολα από το παιχνίδι.     
                       
7.    Μαλακό παραγεμισμένο αρκουδάκι, μάρκας Gema, μοντέλο No 1207, με γραμμοκώδικα 8435094412071 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση των ματιών που αποσπώνται εύκολα από το αρκουδάκι και του υλικού που φέρει στο εσωτερικό του το παιχνίδι.                               
                                               
8.    Μαλακά παραγεμισμένα παιχνίδια σε μορφή πιθήκων, άγνωστης μάρκας, μοντέλο DS1424, με γραμμοκώδικα 789208311424 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση της βεντούζας που αποσπάται εύκολα από τα πιθηκάκια.               
           
9.    Παιδικά μπικίνι, μάρκας GUO, μοντέλα 8503, 8505 και 8521, με γραμμοκώδικες 3568509785035, 3568509785059 και 3568509785219 αντίστοιχα και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος στραγγαλισμού και τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή του λαιμού και κορδονιών που δένουν στην πλάτη. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κορδόνια με  ελεύθερες άκρες, που συγκρατούν το ένδυμα και περνούν από το σβέρκο των παιδιών απαγορεύονται. Επίσης, απαγορεύεται να αναδύονται κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά ή διακοσμητικά από το πίσω μέρος του ενδύματος ή να δένουν στην πλάτη.                             

10. Παιδικό φόρεμα, μάρκας MISS ONE, μοντέλο 804,  με χώρα κατασκευής την Κίνα.  Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία τιραντών που δένουν στο πάνω μέρος του ώμου. Σημειώνεται ότι στα ενδύματα που προορίζονται για παιδιά άνω των επτά ετών και μέχρι 14 ετών, απαγορεύονται οι τιράντες ώμου με μήκος ελεύθερου άκρου μεγαλύτερου των 140 mm από το σημείο δεσίματος.                                                
11. Παιχνίδι σετ αστυνομίας, άγνωστης μάρκας, μοντέλο LN6689-18, με γραμμοκώδικα 3360010009613 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση των βεντούζων που αποσπώνται εύκολα από το παιχνίδι.                         
                                               
12. Παιδικό σετ ρούχων, μάρκας UNSEA, με χώρα κατασκευής την Τουρκία. Κίνδυνος στραγγαλισμού από την παρουσία λειτουργικών κορδονιών στην περιοχή του λαιμού του ενδύματος. Σημειώνεται ότι η παρουσία λειτουργικών κορδονιών σε αυτήν περιοχή για ενδύματα που προορίζονται για παιδιά κάτω των επτά ετών απαγορεύεται.                                 
                                               
13. Παιδικό σετ ρούχων, μάρκας UNSEA, μοντέλο 1107, με γραμμοκώδικα 2140011107416 και με χώρα κατασκευής την Τουρκία. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία ρούχινης ζώνης στην περιοχή της μέσης, η οποία δένει στο μπροστινό μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύονται οι ρούχινες ζώνες που δένουν στο μπροστινό μέρος στην περιοχή της μέσης του ενδύματος που όταν είναι λυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο των 360 mm μετρούμενες από το σημείο δεσίματός τους.                             
 
14. Παιδικό μπικίνι, μάρκας VSHA, με άγνωστη χώρα κατασκευής. Κίνδυνος στραγγαλισμού και τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή του λαιμού και της μέσης του ενδύματος. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κορδόνια με  ελεύθερες άκρες, που συγκρατούν το ένδυμα και περνούν από το σβέρκο των παιδιών απαγορεύονται. Επίσης τα κορδόνια στην περιοχή της μέσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 14cm εκατοστά όταν το ρούχο είναι σε χαλαρή διάταξη.                 
15. Παιδικό φόρεμα, μάρκας CIKOBY, μοντέλο 1133, με χώρα κατασκευής την Τουρκία. Κίνδυνος στραγγαλισμού από την παρουσία λειτουργικών κορδονιών στην περιοχή του λαιμού του ενδύματος. Σημειώνεται ότι η παρουσία λειτουργικών κορδονιών σε αυτή την περιοχή για ενδύματα που προορίζονται για παιδιά κάτω των επτά ετών απαγορεύεται.
                                   
16. Παιδικά φορέματα, μάρκας Bοnny billy®, με άγνωστη χώρα κατασκευής. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία ρούχινης ζώνης στην περιοχή της μέσης, η οποία δένει στο πίσω μέρος του ενδύματος. Σημειώνεται ότι απαγορεύονται οι ρούχινες ζώνες που δένουν στο πίσω μέρος στη περιοχή της μέσης του ενδύματος που όταν είναι λυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο των 36 εκατοστών μετρούμενες από το σημείο δεσίματός τους, ή κρέμονται πέραν του κατώτερου σημείου του ενδύματος.

17. Πλαστική μπάλα, μάρκας Free & Easy, μοντέλο 977867 T09, με γραμμοκώδικα 8711295962240 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Χημικός κίνδυνος από την παρουσία υψηλής συγκέντρωσης αρωματικών ουσιών στην μπάλα.
                                   
18. Γενειάδα και μουστάκι αμφίεσης, άγνωστης μάρκας, μοντέλο 1617, με γραμμοκώδικα 8435268216177 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος εγκαυμάτων λόγω υψηλής ευφλεκτότητας της αμφίεσης.                               
                                               
19. Συνδυασμός μπρελόκ με μαλακό παραγεμισμένο ποντικάκι, άγνωστης μάρκας, μοντέλο PLU1941, με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση του δακτύλιου που αποσπάται εύκολα από το μπρελόκ.                   
20. Βρεφικές κουδουνίστρες, μάρκας XBL TOYS - XIN BAO LI, μοντέλο 890C4, με γραμμοκώδικα 8435234919804 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού λόγω μειωμένης μηχανικής αντοχής, με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα και να απελευθερώνουν μικρά κομμάτια τα οποία εύκολα δύναται να καταποθούν από μικρά παιδιά.
                                   
21. Προσαρμογέας γενικής χρήσης, μάρκας AS, μοντέλο 163, με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από πιθανή επαφή του χρήστη με μεταλλικά αγώγιμα μέρη.
                                   
22. Σπίρτα, άγνωστης μάρκας, μοντέλο OE-302-GY, με γραμμοκώδικα  5999005149508 και με άγνωστη χώρα κατασκευής. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφάλειας.
                                   
23. Αναπτήρες, μάρκας Neon, μοντέλο 2400/ 218S1, με γραμμοκώδικα  4260199824009 και με χώρα κατασκευής το Χόνγκ Κόνγκ. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.

24. Αναπτήρες, μάρκας Prof, μοντέλο 40803671, με γραμμοκώδικα 3661075075934 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
25. Αναπτήρες, μάρκας Prof, μοντέλο 40802881/ DL-50, με γραμμοκώδικα 3661075063146 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
           
26. Αναπτήρες, μάρκας Prof, μοντέλο 40802881/ DL-20, με γραμμοκώδικα 3661075063146 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
27. Αναπτήρες, μάρκας Prof, μοντέλο 40803487/ DL-50, με γραμμοκώδικα 3661075060022 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
28. Αναπτήρες, μάρκας AIT, μοντέλο No. 117.08, με γραμμοκώδικα 8594029211995 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
29. Αναπτήρες, μάρκας AIT, μοντέλο No. 116.01/ C-14, με γραμμοκώδικα  8594029216075 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
30. Αναπτήρες, μάρκας AIT, μοντέλο 223 / Turbo 160/ D-14, με γραμμοκώδικα  8594029213036 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
31. Αναπτήρες, μάρκας UNILITE, μοντέλο U-59 02 / 11321-01, με γραμμοκώδικα 8716509250717 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
32. Αναπτήρες, μάρκας UNILITE, μοντέλο U-59/ 11322-01, με γραμμοκώδικα  8716509250724 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
33. Αναπτήρες, μάρκας TOM, μοντέλο EB-15 Bubbles / 11716-01, με γραμμοκώδικα 4022364000225 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
34. Αναπτήρες, μάρκας UNILITE, μοντέλο no: U-59 63 Blue/MT Silver 11330-01, με γραμμοκώδικα  8716509257402 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.

35. Αναπτήρες, μάρκας Atomic, μοντέλο Nr 36.07332, με γραμμοκώδικα 4014663264965 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
36. Αναπτήρες, μάρκας Coyote Lighters, μοντέλο 3KD105-2CR Solid Black, με γραμμοκώδικα 5060212920195 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
37. Αναπτήρες, μάρκας FOK, μοντέλο WK73, με γραμμοκώδικα 5948865000238 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
38. Αναπτήρες, μάρκας Tom, μοντέλο 10904-01, με γραμμοκώδικα  4022364001444 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
39. Αναπτήρες, μάρκας Prof, μοντέλο 40802824, με γραμμοκώδικα  3661075063849 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.
                                   
40. Παιδικό κοριτσίστικο παντελόνι, μάρκας Sunsea, μοντέλο LX-008, με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή της μέσης του ενδύματος. Σημειώνεται ότι τα κορδόνια περίσφιξης στην περιοχή της μέσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 14 εκατοστά όταν το ρούχο είναι σε χαλαρή διάταξη.
                                   
41. Μαλακό παραγεμισμένο παιχνίδι σε φιγούρα Hello Kitty, μάρκας TY - collection Beanie babies, μοντέλο 40838, με γραμμοκώδικα  00842140838 και με χώρα κατασκευής την Κίνα. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση του υλικού που φέρει στο εσωτερικό του το παιχνίδι.
                                   
42. Μαλακό παραγεμισμένο αρκουδάκι, μάρκας ZEEMAN, μοντέλο C56187 - A56187 – 051400, με γραμμοκώδικα 871197561879 και με χώρα κατασκευής την Ολλανδία. Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση του υλικού που φέρει στο εσωτερικό του το παιχνίδι.
                                   
Συστάσεις – Προειδοποιήσεις   

Τα πιο πάνω προϊόντα είτε παρόμοια, είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και     κυρίως των παιδιών. Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων. Στην περίπτωση που εντοπισθούν τέτοια προϊόντα θα προχωρήσει η διαδικασία   δέσμευσης και απόσυρσής τους.   

 Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές ή καταναλωτές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως τη διάθεση ή χρήση τους και να ειδοποιήσουν ανάλογα την Υπηρεσία.           
           

           
Επικοινωνία           
                       
Για περαιτέρω πληροφορίες ή για υποβολή καταγγελίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

           Γραμμή Καταναλωτή 1429
           Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22867309, 22867377 και 22867130
           Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150 και 25819151
           Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804610 και 26804618
           Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας /Αμμοχώστου  24816160

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις του συστήματος RAPEX, είτε έχουν εντοπισθεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε οι ίδιοι οι παραγωγοί, έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που μπορεί αυτά να παρουσιάσουν, έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκλησή τους από τους καταναλωτές. Η απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά μπορεί να αρθεί στις περιπτώσεις που πιθανή τροποποίησή τους δυνατό να τα καταστήσει ασφαλή.


-------------------------

6/10/2014