23/9/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό
Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το απόγευμα, στην έδρα του ΟΗΕ, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος κ. Μενέλαος Μενελάου.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

 «Θέλω να εκφράσω την πλήρη ικανοποίηση μου από τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, όχι μόνο γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβουμε τις θέσεις μας και την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα μας να εργαστούμε για την όσο το δυνατό συντομότερη λύση του Κυπριακού, αλλά και γιατί δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε και από τον Γενικό Γραμματέα για τη δική του αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να συμβάλει και να βοηθήσει, αρχικά μέσω του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του αλλά και αργότερα, αν υπάρξει ανάλογη πρόοδος, με ιδία προσωπική εμπλοκή.

Έχουμε  αναπτύξει τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν μέχρι στιγμής, αλλά και την ανάγκη έτσι ώστε οι εμπλεκόμενοι να εργαστούν όχι απλά φραστικά αλλά μέσα από συγκεκριμένες πράξεις. Και όταν λέω εμπλεκόμενοι, η σαφής αναφορά έγινε, όχι μόνο για τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας αλλά και για την ίδια την Τουρκία.

Θέλω να προσθέσω ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε βεβαίως αναφορά και για σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως είναι η επιδημία του Ebola, οι κλιματικές αλλαγές, όπως επίσης και το Ισλαμικό κράτος