30/9/14

Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Γενεύη για τη Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Γενεύη
για τη Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

 
Οι βουλευτές κ.κ. Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννη και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν μεθαύριο Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, στη Γενεύη για να συμμετάσχουν στη Φθινοπωρινή Συνάντηση της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 5 Οκτωβρίου 2014. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Ελένη Γεωργίου.
 
Στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη με θέμα «Νέες προκλήσεις κατά της ασφάλειας: Ο ρόλος των Κοινοβουλίων». Την πολιτικο-στρατιωτική ενότητα της Διάσκεψης θα απασχολήσουν θέματα, όπως ο έλεγχος των όπλων και ο αφοπλισμός, η προστασία των πολιτών από κινδύνους εκρήξεων, καθώς και ο ρόλος του Οργανισμού όσον αφορά στην προστασία των εθνικών μειονοτήτων. Την οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι νέες προκλήσεις ως αποτέλεσμα των μεταβολών στις διάφορες μορφές βίας, καθώς και οι συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο θέμα της ρύθμισης της λειτουργίας των ιδιωτικών στρατιωτικών και άλλων εταιριών ασφάλειας. Στο δε πλαίσιο της ανθρώπινης διάστασης, θα συζητηθούν οι νέες προκλήσεις και το έργο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
 
Στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί επίσης το Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, με θέμα «Αντιμετώπιση των τρεχουσών απειλών κατά της ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου: To μοντέλο του ΟΑΣΕ».
 
Θα πραγματοποιηθεί, τέλος, συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, στην οποία μετέχουν το Προεδρείο της Συνέλευσης και οι επικεφαλής των αντιπροσωπιών των κοινοβουλίων των συμμετεχόντων Κρατών του Οργανισμού.
 
Τις εργασίες της Φθινοπωρινής Συνάντησης θα προσφωνήσουν οι Πρόεδροι   των δύο Σωμάτων του Ελβετικού Κοινοβουλίου, ήτοι του Εθνικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου των Κρατών, κ.κ. Ruedi Lustenberger και Hannes German αντίστοιχα, ο Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών του ΟΑΣΕ, Ελβετός Υπουργός Εξωτερικών, κ. Didier Burkhalter και ο Πρόεδρος της Κ.Σ.ΟΑΣΕ κ. Ilkka Kanerva .