7/9/14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας


Σειρά έντονων διαπραγματεύσεων με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να υπάρξει κατανόηση, αλλά και αποδοχή των διατάξεων που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του Πάρκου Αθανάτων, στη Γερμασόγεια, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα κόμματα απηύθυναν έκκληση να μην αναπέμψει τις προτάσεις Νόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που ήθελα να πω πέραν των ευχαριστιών και της ευθύνης που επέδειξαν οι πολιτικές δυνάμεις, είναι πως θα μελετήσω πάρα πολύ σοβαρά τις τροποποιήσεις που έχουν επενεχθεί μέσα από ξεχωριστά νομοσχέδια, με πλήρη σεβασμό στην επιθυμία όλων να προστατευτούν βεβαίως οι ευάλωτες ομάδες. Την ίδια ώρα ξεκινώ αύριο ένα κύκλο έντονων διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο, ώστε προτού αποφασίσω να έχω και την αντίδραση ή να προσμετρήσω κινδύνους που και οι πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να αποφύγουν μέσα από τον τρόπο που χειρίστηκαν τα θέματα».

Ερωτηθείς με ποιους θα είναι αυτές οι επαφές που εξήγγειλε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «σε πολιτικό επίπεδο, είτε λέγεται κ. Μπαρόζο είτε κ. Γιούνκερ είτε κα Μέρκελ είτε με τον όποιον άλλον των ηγετών, προκειμένου να πετύχουμε την κατανόηση, αλλά και την αποδοχή διατάξεων, οι οποίες εν τη ουσία δεν αλλοιώνουν τη φιλοσοφία, δηλαδή του εκσυγχρονισμού ενός αναχρονιστικού του συστήματος μέχρι σήμερα, ενώ βεβαίως την ίδια ώρα να υπάρξει και προστασία των ευάλωτων ομάδων ενόψει και της κρίσης και των αυστηρών μέτρων που η Τρόικα είχε υιοθετήσει».

_____________