9/9/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής συμμετέχει στις Εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, στο Όσλο

Ο Πρόεδρος της Βουλής συμμετέχει στις Εργασίες
της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, στο Όσλο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, αναχωρεί αύριο Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου για το Όσλο μετά από σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κας Anne Brasseur και του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Νορβηγίας κ. Olemic Thommessen , για να συμμετάσχει στις Εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Τον κ. Ομήρου συνοδεύουν η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κας Βασιλική Αναστασιάδου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου κ. Αντώνης Κουταλιανός και ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κ. Πανίκος Πουργουρίδης.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, άλλων γειτονικών χώρων, καθώς και των χώρων με καθεστώς Παρατηρητή, είναι τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες – συμμετοχή, εμπιστοσύνη και δημόσια συζήτηση ως προϋποθέσεις για την δημοκρατία, η Δημοκρατία η Κυριαρχία και η Ασφάλεια στην Ευρώπη, καθώς και το θέμα «Πλειοψηφία και αντιπολίτευση – δημιουργώντας ισορροπία για την δημοκρατία».
Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο κ. Ομήρου αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του που θα μετέχουν επίσης στη διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο τα μεσάνυκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014.