18/7/14

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο άτυπο
Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής


Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, συμμετείχε στο κοινό άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής και των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κου Νίκου Κουγιάλη, καθώς και στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ που διεξήχθησαν στις 17 Ιουλίου και 18 Ιουλίου, στο Μιλάνο, αντίστοιχα.

Τις εργασίες της κοινής συνόδου των Υπουργών Απασχόλησης και των Υπουργών Περιβάλλοντος απασχόλησε το θέμα της πράσινης οικονομίας. Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η τόνωση των επενδύσεων στην πράσινη οικονομία ως σημαντικό συστατικό στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη που θα υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους πιο πράσινους τομείς της οικονομίας. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται συντονισμένες πολιτικές που θα στοχεύουν αφενός στην ανάπτυξη του τομέα στην Κύπρο και αφετέρου θα προσφέρουν στους ανέργους τα απαραίτητα εφόδια σε δεξιότητες και κατάρτιση.

Στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, η κα Αιμιλιανίδου, αναφερόμενη στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Κύπρο, σημείωσε ότι απαιτείται ολοκληρωμένος και συντονισμένος σχεδιασμός μεταρρυθμίσεων στις προσπάθειες των κρατών μελών για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο μιας συνεκτικής στρατηγικής κοινωνικής πολιτικής, την οποία η Κύπρος θα υιοθετήσει σύντομα και η οποία θα θέτει την πολιτική κατεύθυνση μέχρι και το 2020.
--------------