18/7/14

Αντιπροσωπεία της ΝΕΠΟΜΑΚ επισκέφθηκε τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Αντιπροσωπεία της ΝΕΠΟΜΑΚ
επισκέφθηκε τη Βουλή των Αντιπροσώπων


Ομάδα 42 νέων κυπριακής καταγωγής, που ανήκουν στη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), προερχόμενοι από διάφορες χώρες, επισκέφθηκαν σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια του ετήσιου καλοκαιρινού προγράμματος γνωριμίας με την Κύπρο που διοργανώνει η ΝΕΠΟΜΑΚ.

Η ομάδα ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Πρόδρομο Προδρόμου για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών. Ο κ. Προδρόμου έκανε επίσης αναφορές στην αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση της Κύπρου λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα όμως και τη δεινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου, η οποία, όπως επισήμανε, άρχισε να εμφανίζει απτά σημεία βελτίωσης σύμφωνα και με διεθνείς εκτιμήσεις.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις των νεαρών ομογενών, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του προβλήματος, νοουμένου ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την πάγια άτεγκτή της στάση.

-------------------