12/7/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Πρέσβη του Κουβέιτ



O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής, είχε χθες συνάντηση με τον Πρέσβη του Κουβέιτ κ. Ahmad Salem Al-Wehaib. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Διευθύντρια Ανώτερης Ανώτατης Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Μαρτίδου-Φορσιέρ.


Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε από τον κ. Πρέσβη η επιθυμία για ενεργοποίηση της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών, γεγονός που χαιρετίστηκε από τον κ. Υπουργό.

Ο  Πρέσβης του Κουβέιτ εξέφρασε την επιθυμία όπως τα Πανεπιστήμια της Κύπρου γίνουν πιο γνωστά στους φοιτητές του Κουβέιτ, κάτι με το οποίο ο Υπουργός συμφώνησε. Ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τη δημιουργία αγγλόφωνων πτυχίων κυρίως επιπέδου μάστερ και στα δημόσια πανεπιστήμια, καθώς και για την επέκταση των προσφερόμενων αγγλόφωνων, εξ αποστάσεως προγραμμάτων, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με τη δημιουργία πλατφόρμας, σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια της Κύπρου που προσφέρουν τέτοια προγράμματα.

Ο Πρέσβης του Κουβέιτ απηύθυνε πρόσκληση προς τον Υπουργό να επισκεφτεί το Κουβέιτ με ομάδα εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα προσφερόμενα προγράμματα των κυπριακών πανεπιστημίων.