1/7/14

Αναχώρηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη Μπρατισλάβα


Αναχώρηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
για τη Μπρατισλάβα


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου αναχωρεί αύριο στις 4.45 μ.μ., για τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας κ. Pavol Paška.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σλοβακίας, κ. Andrej Kiska και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Pavol Paška, τον Πρωθυπουργό, κ. Robert Fico, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Miroslav Lajčák, καθώς και με το Δήμαρχο της Μπρατισλάβας, κ. Milan Ftačnik.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κύπριου ομολόγου του, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει ανταποδοτικό δείπνο.

Οι κ.κ. Ομήρου και Paška θα εγκαινιάσουν δενδροστοιχία με 80 κυπριακούς πλάτανους, δωρεά του Κυπριακού Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε χώρο πρασίνου που εφάπτεται της σημαντικότερης οδικής αρτηρίας της Μπρατισλάβας και θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια σχετικής αναμνηστικής πλάκας, αφιερωμένης στη διαχρονική φιλία μεταξύ των λαών της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα καταθέσει επίσης στεφάνι στο μνημείο του Milan Rastislav Štefánik, επιφανούς άνδρα της Σλοβακίας, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο του Σλοβακικού αποσπάσματος, που υπηρετεί στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 5 Ιουλίου στις 2.35 μ.μ..

-----------------------