1/7/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz.


Ευχόμενος στο
ν κ. Schulz κάθε επιτυχία στη συνέχιση των καθηκόντων του, ο κ. Ομήρου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη που σημειώθηκε στον συλλογικό αγώνα κατά του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, με την εφαρμογή των προνοιών της Συνθήκης που προβλέπει τη σύνδεση μεταξύ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και του διορισμού του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βούληση των Ευρωπαίων πολιτών διαδραματίζει πια κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την εξέλιξή του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, εξάλλου, στο μήνυμά του, τη σημασία της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωταγωνιστές τα Κοινοβούλια, ως ενσαρκωτές της δημοκρατίας. Ο κ. Ομήρου σημείωσε επίσης ότι τα Κοινοβούλια έχουν την ευθύνη να αφουγκραστούν τους πολίτες και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους εργαζόμενα από κοινού, ώστε οι πολίτες να επανασυνδεθούν με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να αποτελέσουν την κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.