7/7/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο
Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για Μιλάνο, όπου θα λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουλίου 2014.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει θέματα όπως η πολιτική προστασία, η μετανάστευση, το άσυλο, η διαχείριση συνόρων. Επίσης, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα συζητήσουν τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) που υιοθετήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 26 - 27 Ιουνίου 2014.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών και θα ανταλλάξουν απόψεις για την εφαρμογή των δράσεων της Ομάδας Δράσης για τη Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Ομάδας είναι η αποτροπή ενδεχόμενων τραγωδιών στη θάλασσα, μέσω δράσεων για την καλύτερη διαχείριση των συνόρων και την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, οι Υπουργοί θα συζητήσουν το θέμα «Οικοδόμηση της ανθεκτικότητας των Εθνών και Κοινοτήτων απέναντι στις συμφορές», ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στο Sendai της Ιαπωνίας το 2015, για επικαιροποίηση του Προγράμματος Δράσης του Hyogo.

Ο κ. Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014.

_________________