12/7/14

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μεταβαίνει στις ΗΠΑ



Σειρά επαφών με αξιωματούχους της Αμερικανικής Κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στις 14 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, με σκοπό να συμμετάσχει σε ομογενειακή εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και κατοχής.


Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Ιουλίου, στο οποίο θα είναι ο κύριος ομιλητής, ενώ σε χωριστές συναντήσεις του θα ενημερώσει μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για θέματα που αφορούν το νέο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Christopher Smart και με την αρμόδια για θέματα Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας στο Γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Δρα Christina Bobrow.

Στις 15 Ιουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ενεργειακή Διπλωματία κ. Amos Hochstein και στις 17 του μηνός θα έχει συνάντηση με τη Βοηθό Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία κα Amanda Sloat.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα συμμετάσχει στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει η ομογένεια στην Ουάσινγκτον, στην παρουσία Αμερικανών Γερουσιαστών και άλλων αξιωματούχων την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στο κτήριο του Καπιτωλίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι, επίσης, ο κύριος ομιλητής στο 30 ο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ.

Κατά την εκεί παρουσία του, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης, τους οποίους θα ενημερώσει για θέματα που αφορούν την περιφερειακή ειρήνη, με επίκεντρο τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 18 Ιουλίου.