10/7/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πάντα μια συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συζήτηση χρήσιμη, γόνιμη και αυτή η ανταλλαγή απόψεων μας βοηθά να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση και να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να προχωρούμε στην υλοποίηση των όσων σχεδιάζουμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται πως οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις είναι ασύμβατες και ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει προοπτική μετά τις εκλογές στην Τουρκία να γίνει πιο εποικοδομητική η στάση της Άγκυρας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «η μέχρι σήμερα πορεία της Άγκυρας δεν μας έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω και να ευχηθώ ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η αλλαγή στάσης, αλλά εμείς πρέπει ουσιαστικά να κάνουμε τη δική μας δουλειά, να έχουμε τον δικό μας σχεδιασμό και να προσπαθούμε με τα επιχειρήματα που έχουμε να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη».