30/6/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου θεωρεί ότι το Νομοσχέδιο για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων
αποτελεί, ανάμεσα στα άλλα, και μια πρόκληση αλλά και ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να καθιερώσει μια συγκροτημένη και ορθολογική διαχείριση της οικονομικής πολιτικής που διέπει τους ξένους υπηκόους στην Κύπρο ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης .

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκπονηθούν και ψηφιστούν ειδικοί κανονισμοί που θα αφορούν τον έλεγχο της νομιμότητας της εισόδου και συνεχούς διαμονής των 5 ετών που προβλέπoυν ο Περί Ελεύθερης διακίνησης Ευρωπαίων Πολιτών Νόμοs 7(1) 2007, o Περί Προσφύγων Νόμοs, και o Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμοs , με τρόπον ώστε να αποφευχθούν οι σπατάλες των πενιχρών οικονομικών πόρων της Πατρίδας μας αλλά και για να μην συνεχίσει η Κύπρος να αποτελεί το καταφύγιο λαθροβιούντων και ανέργων προερχομένων τόσο από χώρες της Ε.Ε. όσο και από τρίτες χώρες.

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται τώρα περισσότερο παρά προηγουμένως ,η Κυπριακή Δημοκρατία να εφαρμόσει την Αρχή του Υπέρμετρου Βάρους την οποία έχουν εφαρμόσει τα πλείστα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. για την προστασία των Συστημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας των Χωρών τους .



Λευκωσία 30/6/2014