30/6/14

Η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συναντάται με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της εκπαίδευσης

Η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συναντάται με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της εκπαίδευσης
 
Λευκωσία, 30 Ιουνίου 2014
 
 
Η Επίτροπος της ΕΕ για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και την νεολαία κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Κύπρο μετά από πληθώρα επαφών με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, η Επίτροπος συναντήθηκε με την νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ αλλά και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην Κύπρο και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα θέματα όπως:
  • Η ομαλότερη ένταξη των μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα
  • Η ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας από νεαρή ηλικία
  • Η έμφαση που πρέπει να δίδεται στις κομβικές δεξιότητες αλλά και στην τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση
  • Η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
  • Οι χαμηλές επιδόσεις των Κύπριων μαθητών στην πρόσφατη έρευνα PISA του ΟΟΣΑ.
Η Επίτροπος υπογράμμισε την σημασία του νέου Προγράμματος της ΕΕ Erasmus+ αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τον υποστηρικτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν.
Η Επίτροπος συναντήθηκε επίσης με το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) που είναι οι αρμόδιοι φορείς για την διαχείριση του προγράμματος Erasmus+ στην Κύπρο. Τόσο το ΙΔΕΠ όσο και ο ΟΝΕΚ υπογράμμισαν την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το πρόγραμμα Erasmus+, ειδικότερα στον τομέα του εθελοντισμού, και μίλησαν με την Επίτροπο για τις διάφορες προκλήσεις που προκύπτουν στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Προγράμματος.