2/6/14

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για την πυρκαγιά σε υποστατικό στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού

Σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο υποστατικό της εταιρείας P. MANGAS & SONS LTD. στη Λεμεσό, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει τα ακόλουθα:


Το δίκτυο σταθμών συνεχούς παρακολούθησης των ρύπων που βρίσκεται στη Λεμεσό δεν έχει καταδείξει μέχρι στιγμής αλλαγές στην ποιότητα του αέρα.

Οι Επιθεωρητές του ΤΕΕ βρίσκονται στον χώρο του επεισοδίου από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και παρακολουθούν την κατάσταση με σκοπό την καθοδήγηση των εργαζομένων ή του κοινού που ενδέχεται να επηρεαστεί από τις αναθυμιάσεις που διαφεύγουν από τον χώρο της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή του επεισοδίου θα εγκατασταθούν εντός της ημέρας ειδικά όργανα του ΤΕΕ για τη διεξαγωγή σειράς μετρήσεων διάφορων ρύπων ώστε να παρακολουθείται λεπτομερέστατα η ποιότητα του αέρα της περιοχής και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της ποιότητας του αέρα επηρεάζεται λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης κατεύθυνσης και της ταχύτητας των ανέμων στην περιοχή.

Προς το παρόν κρίθηκε σκόπιμο για καθαρά προληπτικούς λόγους να κληθούν οι γονείς των παιδιών του Β’ Δημοτικού Γερμασόγιας, εάν επιθυμούν, να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου, τα παιδιά θα παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθ’ όλη την ημέρα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων και της διασποράς που γίνεται από το πρωί σήμερα.