11/6/14

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας παρέστη σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας παρέστη
σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου


Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρέστη σήμερα στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την παρουσία του κ. Μιχαηλίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο τον εξουσιοδοτούν να είναι «ακόμα πιο αυστηρός» κατά την άσκηση των καθηκόντων του και πως «η ανοχή μας είναι μηδενική» προς οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τυχόν οικονομικά σκάνδαλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να είναι αυστηρότατος στους ελέγχους του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που γίνονται και οι οποίες στη συνέχεια τεκμηριώνονται. Τον διαβεβαίωσε ότι ουδείς Υπουργός θα δεχθεί να κλείσει οποιοσδήποτε φάκελος διερεύνησης αν δεν εξαντληθεί σε βάθος η οποιαδήποτε καταγγελία προέρχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα παράσχουν κάθε στήριξη στον Γενικό Ελεγκτή σημειώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για στήριξη του έργου του.

«Δεν θα δεχθώ να κουκουλωθεί καμιά υπόθεση, δεν θα δεχθώ να κλείσει κανένας φάκελος, καμιά υπόθεση και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι είτε πρόκειται για αγορά υπηρεσιών είτε αναλωσίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων ή και υπηρεσιών.

_______________