2/5/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην εκδήλωση του Inner Wheel Club Κύπρου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη
στην εκδήλωση του Inner Wheel Club Κύπρου


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση του Inner Wheel Club Κύπρου, το οποίο οφείλω να συγχαρώ για την ανθρωπιστική δράση που αναπτύσσει. Υπηρετώντας τις αρχές του διεθνούς Inner Wheel Club στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και παράλληλα προάγει την αληθινή φιλία μεταξύ των μελών του και ενισχύει την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως.

Οι ευγενείς αυτοί στόχοι συνάδουν πλήρως προς τις αξίες του εθελοντισμού, που στις μέρες μας καθίστανται όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητες και επιβεβλημένες.  

Διεθνώς το Inner Wheel Club είναι η μαζικότερη γυναικεία εθελοντική οργάνωση στον κόσμο, αριθμώντας 100 χιλιάδες περίπου μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στο πλαίσιο του διεθνούς στόχου του Inner Wheel Club για το 2013-’14 οι έντεκα Όμιλοι Inner Wheel της Κύπρου εργάζονται φέτος για την παροχή βοήθειας σε άπορες φοιτήτριες  του Πανεπιστημίου Κύπρου προκειμένου να μην αναγκαστούν, κάτω από τη σημερινή οικονομική πίεση, να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Σας συγχαίρω γι’ αυτό.
Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν πολλά, και αυτό δικαιώνει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας. Αυτό αυξάνει την υποχρέωσή μας να εργαστούμε για την πλήρη και ουσιαστική καταξίωση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία, για να κατακτήσει τη θέση που δικαιωματικά της ανήκει.  

Με γνώμονα το πιο πάνω και την αντίληψη πως σε ένα σύγχρονο και παραγωγικό κράτος η συμμετοχή των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων ισχυροποιεί τις κοινωνικές και οικονομικές δομές του, η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της παρουσίας γυναικείων προσωπικοτήτων τόσο στη συμμετοχή όσο και στη διαχείριση ζωτικών τομέων της δημόσιας διοίκησης και των επιχειρήσεων, όπως, μεταξύ άλλων: Τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τις Επιτρόπους Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, Περιβάλλοντος, Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας και Ισότητας, τις Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, του ΚΟΑ, της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, του Εφοριακού Συμβουλίου, της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης.

Το  Inner Wheel Club Κύπρου, από της ιδρύσεώς του έχει  προσφέρει τις τελευταίες δεκαετίες ουσιαστική βοήθεια σε διάφορες κατηγορίες ασθενών, καθώς και στήριξη σε συγγενείς τους.

Με την όλη προσφορά του έχει καταδείξει τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού που είναι ο δείκτης του επιπέδου και της ποιότητας μιας κοινωνίας. Η αλληλεγγύη σε πάσχοντες ή αδύνατους οικονομικά συνανθρώπους μας, στη δύσκολη περίοδο που δυστυχώς διερχόμαστε, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπληρώνει και ενισχύει το έργο της πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Συγχαίρω θερμά τη Διοικητή της 96ης περιφέρειας Κύπρου του Διεθνούς Inner Wheel, κα Μύριελ Τσακιστού και όλα τα μέλη του για τη δράση που αναπτύσσουν και εύχομαι οι στόχοι σας να ευοδωθούν πλήρως. Ευχαριστώ και συγχαίρω επίσης όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης.

Θέλω να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για την απόφασή σας να αφιερωθεί η σημερινή εκδήλωση στον αείμνηστο φίλο και εκλεκτό Κύπριο καλλιτέχνη Μάριο Τόκα, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των επιλογών σας και τη λεπτότητα των αισθημάτων σας.

 Η συμμετοχή Ελλαδιτών συνεργατών του Μάριου Τόκα και της χορωδίας του Άρη Λεμεσού, διασφαλίζουν την επιτυχία και την ποιότητα της αποψινής εκδήλωσης.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στους ευγενείς στόχους σας.

--------------------