18/2/14

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη






Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Τελ Αβίβ, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.



Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Shimon Peres, ενώ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Avigdor Liberman, τον Υπουργό Ενέργειας, κ. Silvan Shalom, και την Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, κα Tzipi Livni.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Υπουργού με τους Ισραηλινούς Αξιωματούχους θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, το Κυπριακό, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, καθώς και με τον επικεφαλής του εργατικού κόμματος και ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Isaac Herzog. Επιπλέον, ο κ. Κασουλίδης θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον ΙΙΙ.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Δρ. Rami Hamdallah, και τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Riad Malki. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και άλλα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014.
__________________