10/2/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού





Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική σας πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού.



Όπως γνωρίζετε, οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφερειών έχουν δημιουργηθεί με κρατική πρωτοβουλία και σκοπό να ενθαρρυνθεί και να ενδυναμωθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα θέματα του τουρισμού. Μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων των Εταιρειών, φορείς όπως Τοπικές Αρχές, Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια και ο ΚΟΤ, εργάζονται εντατικά και συντονισμένα για την υλοποίηση και προώθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων της κάθε Επαρχίας.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα λοιπόν και η δική σας εταιρεία, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, παράγει σημαντικό και πολυσχιδές έργο, σε διάφορα επίπεδα. Πολλά επιτυγχάνονται στους τομείς της προώθησης, προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού, ενώ αρκετές παρεμβάσεις γίνονται και για επίλυση προβλημάτων και επιτάχυνση διαδικασιών.

Για παράδειγμα, στον τομέα της προβολής, το υλικό προώθησης της Λεμεσού έχει εμπλουτιστεί με τη δημιουργία «Τουριστικού Οδηγού Λεμεσού» στα ρωσικά. Παράλληλα, και η ηλεκτρονική προβολή της Επαρχίας σας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά μέσω της σελίδας που έχετε δημιουργήσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο facebook, καθώς και με τις εκστρατείες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των γνωστών email campaigns, προς διοργανωτές συνεδρίων σε χώρες πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας.


Την ίδια στιγμή, μέσω της συνεργασίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και του ΚΟΤ, ο επισκέπτης μπορεί να βοηθηθεί τα μέγιστα με μία μεγάλη σειρά εξειδικευμένων εντύπων που εστιάζονται στην αρτιότερη πληροφόρηση του απαιτητικού τουρίστα, που ενδιαφέρεται να βιώσει τη Λεμεσό και την ευρύτερη Επαρχία όσο καλύτερα γίνεται. Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί, επίσης, και η τοποθέτηση ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε πέντε διαφορετικά σημεία της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, στον Εναέριο, στο Δασούδι, στον Άγιο Τύχωνα και στην Παρεκκλησιά.

Με την ευκαιρία που μου δίδεται σήμερα, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζετε στα τουριστικά μας δρώμενα. Εμείς, είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε στις προσπάθειές σας, προς όφελος όχι μόνο της δικής σας περιφέρειας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Είναι άλλωστε ευρέως παραδεκτό ότι η Λεμεσός εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε έναν εξαιρετικά ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Ιδιαίτερα για τη ρωσική αγορά, στην οποία η Κυβέρνηση και ο ΚΟΤ επενδύουν πολλά, η Λεμεσός αποτελεί έναν πολύ αγαπητό προορισμό. Ενδεικτικό αυτού είναι και το γεγονός ότι οι Ρώσοι κατατάσσονται πρώτοι στις αφίξεις της Επαρχίας σας, ενώ ακολουθούν Βρετανοί, Έλληνες και Γερμανοί τουρίστες.

Συνολικά το 2013 περίπου 250 χιλιάδες περιηγητές επέλεξαν τη Λεμεσό για τις διακοπές τους, αριθμός που σίγουρα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, καθώς και με καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Από πλευράς Κυβέρνησης πάντως, σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε μαζί σας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα ήθελα να κλείσω τον σύντομο χαιρετισμό μου και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε όλους. Σας συγχαίρω, τέλος, θερμά για όλη σας τη σκληρή δουλειά και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να δίνετε όλες σας τις δυνάμεις για να πετύχετε στο σημαντικό έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
___________________