18/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε ευρείας εσωτερικής σύσκεψης για θέματα που αφορούν την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε ευρείας εσωτερικής σύσκεψης
για θέματα που αφορούν την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών


Ο Υπουργός Άμυνας  κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα ευρείας εσωτερικής σύσκεψης για θέματα που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση ημικρατικών οργανισμών. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και αρμόδια στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Άμυνας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία, σε μια ευρεία σύσκεψη εδώ στο Υπουργείο, να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης / αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών CYTA, AHK και Αρχή Λιμένων, με τους οποίους η ΕΦ έχει άμεση συνεργασία σε θέματα της άμυνας και   ασφάλειας.

Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήσαμε ασφαλώς τις προϋποθέσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, και άπτονται σίγουρα της ασφάλειας του κράτους, σε περίπτωση που αυτοί οι οργασμοί θα αποκρατικοποιηθούν.

Αυτές οι προϋποθέσεις θα τεθούν σίγουρα ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργού Οικονομικών, με τον οποίο θα έχω συνάντηση, το πιο πιθανόν, αύριο για να ληφθούν υπόψη, σε περίπτωση που προχωρήσει η όλη διαδικασία».