24/1/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή κ. Π. Νακούζη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυρικίου




Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 21 Ιανουαρίου 2014 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυρικίου κ.Rajkeswur Purryag.



Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Purryag μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ίδιο και τον λαό του Μαυρικίου για ευημερία και πρόοδο και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στον αγώνα του Κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της χώρας με μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών Κορυφής.

Ο ΠρόεδροςPurryag ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ενίσχυση των εξαίρετων διμερών σχέσεων και διαβεβαίωσε ότι ο Μαυρίκιος θα συνεχίζει να υποστηρίζει την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ένα επανενωμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελέσει την εγγύηση για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στον Μαυρίκιο, ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Περιφερειακής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Εμπορίου Δρα Arvin Boolell, την δεύτερη τη τάξει στο Υπουργείο, Αναπληρωτή Γραμματέα κα Usha Dwarka-Canabady, τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας κ. R. Sookun και τον επικεφαλής της Διμερούς Διεύθυνσης για την Ευρώπη και την Αμερική στο εν λόγω Υπουργείο κ. BipinRudhee. Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών ως επίσης και η επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσή τους.
Το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου, ο Ύπατος Αρμοστής μετέβη στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων, Τομέας Εθνικής Ανάπτυξης, Οδικών Μεταφορών και Ναυτιλίας όπου συναντήθηκε με τον κ. S. K. Pather, Γενικό Επόπτη του Υπουργείου, στην παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων του. Μετά τη συνάντηση, ο Ύπατος Αρμοστής και ο κ. Pather υπέγραψαν Συμφωνία για την Εμπορική Ναυτιλία μεταξύ Κύπρου και Μαυρικίου.

Τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του και στις συναντήσεις του ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας στον Μαυρίκιο κ. Ashock Ramdenee.
________________