17/11/13

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη






Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuela Barroso, απέστειλε χθες το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη:



«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα πραγματικός Ευρωπαίος πολιτικός και ως ο άνθρωπος που εργάστηκε ακούραστα εδώ και πολλές δεκαετίες για την επανένωση της Κύπρου και για την πλήρη ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Γλαύκος Κληρίδης υπηρέτησε τη χώρα του με διάκριση από πολλές θέσεις – ως εξέχων βουλευτής, ως διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες και, φυσικά, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα αξίωμα στο οποίο υπηρέτησε για δύο συνεχείς θητείες μεταξύ 1993 και 2003. Ως Πρόεδρος, ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μεγάλη αφοσίωση και επιδεξιότητα και αξίζει πλήρως την αναγνώριση που έχει λάβει για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη ευγένεια και σοφία. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κυπριακό λαό για αυτή την απώλεια».


_____________

17 Νοεμβρίου, 2013