1/10/13

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Στο τηλεγράφημα του ο Πρόεδρος Ολάντ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Κυπριακής Δημοκρατίας σάς απευθύνω, τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα του γαλλικού Έθνους τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις καλύτερες μου ευχές για σας και το σύνολο του κυπριακού λαού.

Χάρηκα ιδιαίτερα που συναντηθήκαμε στο Παρίσι τον Ιούνιο, λίγους μόνο μήνες μετά την εκλογή σας στην Προεδρία της χώρας σας. Θέλω να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά τη σημασία που αποδίδω στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

Επιθυμώ, επίσης, να χαιρετίσω τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχετε προβεί για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας σας.

Σάς διαβεβαιώνω για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειές σας, καθώς και για τη θέληση μου όπως γίνει καθετί το αναγκαίο, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας για να υπογραμμίσω τη μόνιμη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας δίκαιης, συνολικής και διαρκούς διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».