8/3/13

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 08/03/2013

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας απευθύνω θερμό χαιρετισμό στις γυναίκες της Κύπρου.

Η Κύπρια γυναίκα έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια και αποτελεσματική όπου και αν δραστηριοποιηθεί, και η χώρα μας έχει με πολλούς τρόπους ευεργετηθεί από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά από διάφορες επάλξεις.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες του κόσμου για την πολύπλευρη και σημαντική προσφορά τους ως στυλοβατών της οικογένειας και της κοινωνίας αλλά και ως εργαζομένων σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι η γυναίκα παντού στον κόσμο υφίσταται περισσότερο τις συνέπειες της φτώχιας, της βίας, της κοινωνικής αδικίας και της κάθε είδους διάκρισης.

Πιστεύουμε πως ο αγώνας για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις εναντίον των γυναικών δεν έχει ακόμα φθάσει στο τέλος του και ότι είναι υποχρέωση της κάθε κοινωνίας και του κάθε κράτους να έχει ως κεντρικό άξονα των πολιτικών του την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες του. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει τα δικαιώματα των ίδιων των γυναικών, αλλά βελτιώνει συνολικά την κοινωνία και της επιτρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προχωρήσει μπροστά.

Μια κοινωνία έχει ανάγκη να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα ταλέντα όλων των μελών της για να εξελίσσεται, και η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση της γυναίκας συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό, πολιτικό και κοινωνικό, και τη δημοκρατικότητα της κοινωνίας αυτής.

Προσδοκούμε ότι με τις προσπάθειες των ίδιων των γυναικών αλλά και τη σωστή εμπλοκή και δραστηριοποίηση της Πολιτείας οι γυναίκες θα έχουν την καταξίωση αλλά και την αξιοποίηση που αξίζει στις ίδιες, αλλά και που ο τόπος μας και ο κόσμος γενικότερα χρειάζεται.