9/12/13

Επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Νότιο Αφρική



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νότιο Αφρική για να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πραιτόριας κ. Δαμασκηνό.


Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τη σημερινή φάση του κυπριακού προβλήματος και την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για την ιστορία και τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότιο Αφρική και συζήτησε μαζί του θέματα που την αφορούν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Πραιτόριας όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο κ. Άρη Τζυρκάλλη και μέλη του Συμβουλίου της κοινότητας. Ο κ. Ομήρου ξεναγήθηκε στους  χώρους της εκκλησίας της κοινότητας και εξέφρασε τη χαρά και ευαρέσκεια του για το έργο που επιτελεί η ελληνική κοινότητα Πραιτόριας προς όφελος της ομογένειας της Νοτίου Αφρικής, όπως επίσης και για τον ρόλο της στην προώθηση θεμάτων  που αφορούν τον μητροπολιτικό ελληνισμό.


_______________