9/12/13

Δεξίωση Προεδρικού ζεύγους προς τιμή των Εθελοντών στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού






Το προεδρικό ζεύγος, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, παρέθεσε δεξίωση στις 5 Δεκεμβρίου 2013 προς τιμή των Εθελοντών.


Σε τελετή που προηγήθηκε, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), κ. Σταύρος Ολύμπιος, εξήρε το πνεύμα του εθελοντισμού και την προσπάθεια των εθελοντών να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και ευχαρίστησε το προεδρικό ζεύγος για τη δεξίωση την οποία, όπως είπε, οι εθελοντές θεωρούν ως έκφραση τιμής και αναγνώρισης από το κράτος του έργου που επιτελούν. Στην αντιφώνηση του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, εξήρε το έργο του ΠΣΣΕ το οποίο γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυση του και διαβεβαίωσε τους εθελοντές για την απόλυτη στήριξη του κράτους και του ιδίου στο σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν οι εθελοντές στην Κύπρο.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε με εικόνα, λόγο και μουσική η διαδρομή των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΣΣΕ, με κείμενο που ετοιμάστηκε και αναγνώσθηκε από την κα Αλέκα Πρέκα και μουσική υπόκρουση από τον κ. Χρίστο Φιλίππου.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του προγράμματος εθελοντικής εργασίας  Νεολαία και Εθελοντισμός 2012-2013. Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται για 9η συνεχή χρονιά  από το ΠΣΣΕ με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τα βραβεία  αθλοθετεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι τα εξής:

·         1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας
·         2ο Βραβείο εξίσου :  Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄  Πλατύ και Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, Λύκειο Πολεμιδιών
·         3ο Βραβείο εξίσου :  Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα και Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού
·         Έπαινος: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Στροβόλου

Με την ευκαιρία  της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΣΣΕ, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε τεθνεώτες και ζώντες  που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από το αξίωμα του Προέδρου.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν πέραν των 700 εθελοντών από όλη την ελεύθερη Κύπρο οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες μέσω των Σωμάτων Εθελοντών.
                                                                           
Διοικούσα Επιτροπή  
Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμ