9/12/13

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες





Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:



·         Παιδικά παπούτσια επωνυμίας «MaxiMo», με κωδικό EAN 2005546380003. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Ανδρικά παπούτσια επωνυμίας «Gold Brothers», με κωδικό 12-24. Το προϊόν είναι ιταλικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Παιχνίδι με γλυκά επωνυμίας «Yummy Toys», με barcode 6933893304372. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Παιχνίδι με γλυκά ονομασίας «Pixie», με barcode 6933893306178. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Παιχνίδι με γλυκά επωνυμίας «Yummy Toys», με barcode 6933893304297. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Σκεύασμα νικοτίνης επωνυμίας «Sedansa», με Barcode 3045050232923. Το προϊόν είναι ολλανδικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και είναι επικίνδυνο καθώς δεν έχει την προβλεπόμενη επισήμανση στην συσκευασία με τις δηλώσεις επικινδυνότητας και προφύλαξης.

·         Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «SNZ Women», με κωδικό Style n° 885. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «Biowell», με κωδικό GE-08. Το προϊόν είναι ιταλικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Μπρελόκ κλειδιών επωνυμίας «Pyramid international», με κωδικό RK38132. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Παιδικό σετ παιχνιδιού (όπλο με βέλη) ονομασίας «City Warrior», με κωδικό 2251. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Παιδικό σετ παιχνιδιού (κούκλα με αξεσουάρ) ονομασίας «Jewelry Set», με κωδικό BY-3F. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.



Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX:


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405611, 22405609 και 22405637.

______________

9 Δεκεμβρίου, 2013