12/9/13

Συνεχίζεται η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Ενέργειας, στην Ουάσιγκτον


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον
, συναντήθηκε με ανταποκριτές για θέματα ενέργειας σε αμερικανικά ΜΜΕ, περιλαμβανομένων των Wall Street Journal, Oil Magazine και Platts TV, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Λακκοτρύπης παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου και το όραμα για περιφερειακή συνεργασία στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund. Ο Υπουργός πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council και παρευρέθη σε δεξίωση και δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του.

Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε ακολούθως με το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο, την εκτελεστική επιτροπή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής καθώς και με την AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee).

Κατά τις συναντήσεις ο κ. Υπουργός συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Τάσο Τζιωνή και από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Γιώργο Σιακαλλή.