6/9/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης κοινοτήτων στην Κλήρου


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου. Η σύσκεψη αφορούσε τις κοινότητες Άγιος Επιφάνειος, Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, Αγροκηπιά, Αρεδιού, Γούρρι, Καλό Χωριό, Κλήρου, Λαζανιά, Μαλούντα, Μιτσερό και Φικάρδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, υπηρεσιακοί παράγοντες από όλα τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από εμπλεκόμενες Υπηρεσίες άλλων Υπουργείων.

Στόχος της σύσκεψης, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που προηγήθηκαν καθώς και αυτών που έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια, ήταν η επί τόπου εξέταση θεμάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά καθώς και την ευρύτερη περιοχή. Απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας, η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει.

Υπάρχουν μεν προβλήματα, συμπλήρωσε, αλλά η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί και η σημερινή περιφερειακή σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών οργανισμών.

Τέλος, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν θα ανασταλούν οι σχεδιασμοί έργων έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει να μπορέσουν να υλοποιηθούν.