25/6/13

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης εκλέγηκε Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού της ΚΣΕΕ 25/06/2013

Ο Βουλευτής και μέλος της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΚΣΕ) κ. Νίκος Νικολαΐδης εκλέγηκε σήμερα ομόφωνα Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της Συνέλευσης, της οποίας κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου από τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του στα μέλη της Υποεπιτροπής, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για θέματα πολιτισμού που όπως τόνισε πηγάζει, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι προέρχεται από μια πολυπολιτισμική χώρα, με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Αναφερόμενος στην εμπειρία του σε συναφή θέματα, ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως τα ευρύτερα θέματα πολιτισμού μπορούν με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποτελέσουν γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των ανθρώπων, αντί σημείο τριβής και αντιπαράθεσης. Ιδιαίτερα στις σημερινές, πολύ δύσκολες, συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συνέχισε, τα θέματα του πολιτισμού όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμίζονται αλλά αντίθετα, μέσα από τη προώθηση τους, μπορεί να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη για συνεργασία, κατανόηση και υπέρβαση των προβλημάτων της κρίσης. Εκείνο που χρειάζεται, πρόσθεσε ο Κύπριος βουλευτής, είναι να ενισχυθεί η συνεργασία, μεταξύ των διαφόρων Οργανισμών για θέματα πολιτισμού και η αξιοποίηση των εμπειριών και συνεργιών που υπάρχουν.

Ολοκληρώνοντας, αφού τόνισε πως πιστεύει ακράδαντα στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο διαπολιτισμικός διάλογος στην προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού, της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης, ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε πως με την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Υποεπιτροπής θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προώθηση του σημαντικού της έργου, όπως αυτό πηγάζει μέσα από τους όρους εντολής της. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του κ. Νικολαΐδη και η ανακήρυξη του ως Προέδρου της Υποεπιτροπής, ενός ιδιαίτερα σημαντικού αξιώματος.